EPCOT's kjennemerke Spaceship Earth

EPCOT

EPCOT eller “Experimental Prototype Community of Tomorrow” var Walt Disneys store visjon for Walt Disney World. Det var egentlig meningen at dette skulle være en levende eksperiment-by, hvor folk skulle jobbe og bo. Problemet var bare at det meste av planene for hvordan dette skulle realiseres, gikk i graven med Walt, da han døde i 1966.

De få konkrete ideer som fantes, ble satt sammen til en blanding av en permanent verdensutstilling og paviljonger om teknikkens fremskritt, og puttet inn i en fornøyelsespark. Og selv om det er lite igjen av Disneys egentlige ide, har EPCOT med årene blitt en populær, interessant og helt unik temapark.

EPCOT er inndelt i to hovedområder: ”Future World” og ”World Showcase”.

Dra til VeneziaDen italienske paviljong som ligger i World Showcase

Dra til Mars med Mission SpaceMission Space som ligger i Future World

Sett i forhold til for eksempel Magic Kingdom, mangler EPCOT noe av intimiteten, med sine store åpne områder og ruvende paviljonger. Men inne i disse er det populære og lærerike attraksjoner. Her kan man dra under havet og se delfiner og haier, fly hangglider, dra tilbake til dinosaurene eller med rakett ut i verdensrommet på vei til Mars. Og så kan man besøke land som f.eks. Mexico, Japan, Marokko, USA, Kina og Canada. Og så Norge da, med båtturen "Frozen - Ever After" rundt i Arendelle (fra filmen "Frost"), og med "Royal Sommerhus" hvor man kan hilse på Anna & Elsa fra samme film ! Alt i alt er det for mye å se og gjøre i EPCOT, til at du kan få problemer med å klare alt på en dag uten en plan!

Dra på båttur til Arendelle© Disney

Hilse på Anna & Elsa

De mest populære attraksjonene er: ”Soarin”, Mission: Space”, ”Test Track”, ”Spaceship Earth” og ikke minst "Frozen - Ever After" . Her blir det fort lang ventetid!

I EPCOT kan man hilse på, få autograf av og bli fotografert sammen med flere av de mest kjente Disney-figurer, bl.a. Mikke Mus, Donald, Langbein, Pluto og div. andre tegnefilmsfigurer f.eks Aladdin, Jasmin og Belle. Dette er meget populært og det kan fort bli timelange køer! I visse restauranter kan man også få hilse på Disney-karakterene, som i den norske paviljongens ”Akershus Royal Banquet Hall”, hvor div. Disney-prinsesser holder til. Her er fordelen at man slipper å stå i kø, figurene kommer til deg mens du spiser.

Et lite stykke Norge midt i varme Florida

EPCOT har for tiden ingen parader, men til gjengjeld det mest spektakulære fyrværkeri-show i hele Walt Disney World . Det foregår i innsjøen midt i ”World Showcase” fra div. flåter, akkompanjert til storslagen musikk. Her tar folk oppstilling rundt sjøen allerede en time før showet starter, for å sikre seg et godt utsiktspunkt.

Epcot's fantastiske kveldsshow Illuminatins: Reflections of Earth

EPCOT har flere spesial-arrengementer i løpet av året: "EPCOT International Flower and Garden Festival" ( Medio mars til juni), "EPCOT International Food and Wine Festival" (tidlig september til medio november) og Julefeiring (fra medio november og ut året).

Har du lyst på en komplett oversikt over alle attraksjoner og restauranter i EPCOT, kjøp OrlandoExpertens norske Guide for EPCOT.

Ta en titt på filmen og se hva som finns å gjøre i EPCOT:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EPCOT's offisielle hjemmesideDreamweaver templates by JustDreamweaver.com