Hovedgaten Hollywood Boulewvard

Disney's Hollywood Studios

Da Universal Studios tidlig på 1980-årene offentliggjorde planer om å åpne fornøyelsespark som nærmeste nabo til Walt Disney World, fikk ledelsen i Disney-konsernet travelt. Slik konkurranse måtte man svare på, og på rekordtid åpnet den tredje parken i Walt Disney World: ”Disney-MGM Studios” i 1989, nesten to år før Universal Studios! Navnet ble i 2008 endret til nåværende ”Disney’s Hollywood Studios”.

Parken er som navnet antyder viet filmens, fjernsynets og Hollywoods verden. Og da spesielt med et litt nostalgisk syn på dette. Når man går ned hovedgaten i parken, ”Hollywood Boulevard”, blir man på magisk vis fraktet tilbake til 30 – 40 årene og Hollywoods storhetstid.

Fantastiske Tower of Terror, en av Walt Disnye World's beste!

Parken inneholder attraksjoner for en hver smak, alt fra ’det søte og snille’ til ’det skumle’. Gammelt hotell med veldig dårlig heis, innendørs rock’n’roll berg-og dalbane, spektakulært Indiana Jones show, 3-D film med ”Muppet-show”, og siste nye: ”Toy Story Midway Mania” (vogner hvor passasjerene deltar i skytekonkuranse mot 3-D figurer fra Toy Story-filmene.). I tillegg finns det show fra ”Skjønnheten og uhyret”, utstilling om Walt Disney, gateunderholdning og mye mer. Regn med å bruke to dager hvis du vil rekke alt, og fortsatt ta det i et normalt tempo!

Indiana Jones stuntshow er like populært som da parken åpnet

De mest populære attraksjonene er: ”Toy Story Midway Mania”, ”Tvilight Zone Tower of Terror” og ”Rock ’n’ Roller Coaster”. Ventetider på en time eller to er ikke uvanlig her.

Toy Story Midway Mania - sterkt vanedannende!

I Disney’s Hollywood Studios kan man hilse på, få autograf av og bli fotografert sammen med flere av de mest kjente Disney-figurer, bl.a. Mikke Mus, Minnie, Donald, Langbein, Pluto og div andre tegnefilmsfigurer, i tillegg til f.eks Darth Vader (Star Wars). Dette er meget populært og det kan fort bli lange køer.

Fantasmic kveldsshow med lys og laser, musikk og fyrverkeri

På kvelden går showet ”Fantasmic” i et utendørs amfiteater med plass til 10.000 tilskuere (og det fyldes opp hver gang!).

Har du lyst på en komplett oversikt over alle attraksjoner og restauranter i Hollywood Studios, kjøp OrlandoExpertens norske Guide for Hollywood Studios.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Disney's Hollywood Studios' offisielle hjemmeside


Star Wars - & Toy Storyland


Disneykonsernet offentliggjorde i august 2015 planene for to store utvidelser i Disney's Hollywood Studios: Star Wars-land og Toy Story-land. Noen tidslinje for utviklingen av disse ble ikke lagt frem, men det er vel realistisk å tro at en åpning ligger minst 3 til 4 år frem i tiden. Det eneste som er sikkert nå, er at det i den nærmeste fremtid kommer til å bli mange avsperrede områder og kanskje litt færre forlystelser, mens utvidelsen pågår.

Her er et par konsept-tegninger fra Disney:

© Disney

© Disney


Dreamweaver templates by JustDreamweaver.com