Animal Kingdom

Disney's Animal Kingdom

Da Disney-konsernet bestemte seg for å åpne sin fjerde park i Orlando, var sirkelen på mange måter sluttet, i forhold til da Walt Disney åpnet Disneyland i California i 1955. Disney, som var veldig opptatt av naturen, ville gjerne ha levende dyr i sin park, men uten at det så ut som en dyrepark med innhegninger. Problemet var at dyr ikke bare lar seg utstille, de gjemmer seg ofte vekk, og han ville være sikker på at alle gjester fikk se dyrene. Så han fant opp mekaniske utgaver av de dyrene han ville ha, forløperne for de senere berømte AA (AudioAnimatronics = ”snakkende robottfigurer”). Da Animal Kingdom åpnet i 1998 var teknologien og oppfinnsomheten kommet så langt, at man klarte å ’utstille’ levende dyr, uten at de gjemte seg bort og uten synlige (for gjestene) innhegninger.

Her er naturen, både i nåtid og i fortid, i høysetet. Det er lagt en enorm innsats i oppbygging av parken generelt (til dyrenes beste), og vegetasjonen spesielt. At alt her var flat ødemark før det første spadestikket, er vanskelig å forstå i dag. Dette er en landskapsarkitekts våte drøm!

Afrika

Parken er inndelt i følgende områder: ”Oasis”, Discover Island”, ”Africa”, ”Rafiki’s Planet Watch”, ”Asia” og ”Dinoland U.S.A” (og 2017 kommer "Avatar"-land!)

Som den yngste av Walt Disney World's temaparker, er det også den med minst attraksjoner. Denne parken kommer man gjennom på en dag, og selv om det også er den som stenger tidligst (så dyrene får fred!) får man, med litt planlegging, tid til å nyte denne vakre parken.

Mange lekre detaljer i Animal Kingdom

De mest populære attraksjonene er: ”Expedition Everest” og ”Kilimanjaro Safaris. Her blir det fort lange køer!

Besøk Florida's høyeste 'fjell'!

I Animal Kingdom kan man hilse på, få autograf av og bli fotografert sammen med flere av de mest kjente Disney-figurer, bl.a. Mikke Mus, Donald, Langbein, Pluto i tillegg til Baloo, Rafiki, Pocahontas o.a. Dette er meget populært og ventetiden kan bli lang før det blir din tur.

Parken har to meget populære musical-shows "Finding Nemo" og "Festival of the Lion King".

Det populære showet 'Festival of the Lion King'

Har du lyst på en komplett oversikt over alle attraksjoner og restauranter i Animal Kingdom, kjøp OrlandoExpertens norske Guide for Animal Kingdom.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Disney's Animal Kingdom's offisielle hjemmeside


Dreamweaver templates by JustDreamweaver.com