Thyphoon Lagoon (tv) og Blizzard Beach (th)

Typhoon Lagoon

Walt Disney World's mest populære badepark med verdens største bølgebasseng. Bølgene som lages her er store nok til å surfe på. Hele området er bygget opp som en tropisk øy etter en tyfon har passert, så alt ser ut som det er "litt sånn på halv tolv". Men la deg ikke lure, her er alt i skjønneste orden!

Flere sklier, for en eller flere personer samtidig, ned et ”fjell”, Mount Doom, med en strandet fiskebåt på toppen, en ”lazy river” og en morsom vannsklie-berg-og dalbane, med tre ulike ruter for opp til tre personer samtidig. Område for de minste og en liten lagune hvor det er mulig å snorkle sammen med korallfisk.

Berg- og dalbaneanlegget i Typhoon Lagoon

Mulighet for å leie håndklær og avlåst skap. Baderinger til en, to eller tre personer finns overalt til fri avbenyttelse. Masser av solstoler og noen solsenger (her er det ikke meningen man skal ligge på latsiden!).

Parken har eksistert siden 1989 og vegetasjonen gir plenty med skygge, for de som måtte trenge det under den sterke Florida-solen. Mat (og drikke) av den amerikanske hurtigmattypen finns å få kjøpt flere steder.


Blizzard Beach

Når Disney bygger en park, følger det også med en historie. I dette tilfellet har en kjempe snøstorm (!) passert og lagt igjen enorme mengder med snø. En ”smart” entreprenør bygget en ski-resort, men da Florida-solen kom tilbake, begynte snøen å smelte og skigjestene forsvant.

Og her er vi altså i dag med skihopp, skiheis og det hele. Bobbanen og slalombakkene er omgjort til forskjellige vannsklier, og her er et magasug i det gamle skihoppet, Summit Plummit.

Dette er et av de høyeste (36 m!) magasug i verden, og med en maksfart på litt over 100 km/t er dette absolutt ikke for alle! Det finns også et bølgebasseng og en lazy-river.

Mulighet for å leie håndklær og avlåst skap. Baderinger til en, to eller tre personer finns overalt til fri avbenyttelse. Mat (og drikke) av den amerikanske hurtigmattypen finns å få kjøpt flere steder.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Typhoon Lagoon's offisielle hjemmeside


Blizzard Beach's offisielle hjemmesideDreamweaver templates by JustDreamweaver.com