EPCOT's varemærke Spaceship Earth

EPCOT

EPCOT eller “Experimental Prototype Community of Tomorrow” var Walt Disneys store vision for Walt Disney World. Det var egentlig meningen at dette skulle være en levende eksperiment-by, hvor folk skulle arbejde og bo. Problemet var bare at det meste av planene for hvordan dette skulle realiseres, gik i graven med Walt, da han døde i 1966.

De få konkrete ideer som fandtes, blev sat sammen til en blanding af en permanent verdensutstilling og pavilijonger om teknikkens fremskridt, og puttet ind i en forlystelsespark. Og selv om der ikke er meget tilbage af Disney's egentlige idé, er EPCOT med årene blevet en populær, interessant og helt unik temapark.

EPCOT er inddelt i to hovedområder: ”Future World” og ”World Showcase”.

Rejs til VeneziaDen italienske paviljong som ligger i World Showcase

Rejs til Mars med Mission SpaceMission Space som ligger i Future World

Set i forhold til for eksempel Magic Kingdom, mangler EPCOT noget af intimiteten, med sine store åbne områder og ruvende pavillionger. Men inden i disse er der populære og lærerige forlystelser. Her kan man dykke under havet og se hajer og delfiner, flyve hangglider, rejse tilbage til dinosaurene eller med raket ud i verdensrommet på vej til Mars. Og så kan man besøge land som f.eks. Mexico, Japan, Marokko, USA, Kina og Canada. Og så Norge da, med bådturen "Frozen - Ever After" rundt i Arendelle (fra filmen "Frost"), og med "Royal Sommerhus" hvor man kan hilse på Anna & Elsa fra samme film! Alt i alt er der for meget at se og gøre i EPCOT, til at du kan få problemer med at klare alt på en dag, uden en plan!

Dra på båttur til Arendelle© Disney

Hilse på Anna & Elsa

De mest populære forlystelser er: ”Soarin”, Mission: Space”, ”Test Track”, ”Spaceship Earth” og ikke mindst "Frozen - Ever After" Her blir det hurtigt lang ventetid!

I EPCOT kan man hilse på, få autograf af og blive fotografert sammen med flere af de mest kendte Disney-figurer, bl.a. Mickey Mouse, Anders And, Fedtmule, Pluto og div. andre tegnefilmsfigurer f.eks Aladdin, Jasmin og Belle. Dette er meget populært, og der kan hurtigt blive timelange køer! I visse restauranter kan man også hilse på Disney-figurene, som i den norske pavilliong's restaurant ”Akershus Royal Banquet Hall”, hvor div. Disney-prinsesser holder til. Her er fordelen at man slipper at stå i kø, figurene kommer til dig, mens du spiser.

Et lille stykke Norge midt i varme Florida

EPCOT har for tiden ingen parader, men til gengæld det mest spektakulære fyrværkeri-show i hele Walt Disney World . Det foregår i søen midt i ”World Showcase” fra div. flåder, akkompangeret af storslagen musik. Her tager publikum opstilling rundt søen allerede en time før showet starter, for at sikre sig et godt utsigtspunkt.

Epcot's fantastiske fyrværkerishow Illuminatins: Reflections of Earth

EPCOT har flere special-arrangementer i løbet af året: "EPCOT International Flower and Garden Festival" ( Medio mars til juni), "EPCOT International Food and Wine Festival" (tidlig september til medio november) og Julefejring (fra medio november og ud året).

Tag en kig på filmen og se hvad der findes i EPCOT:

Har du lyst til en komplet oversigt over alle forlystelser og restauranter i EPCOT, køp OrlandoExpertens danske Guide for EPCOT.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EPCOT's officielle hjemmesideDreamweaver templates by JustDreamweaver.com